Aanmelden

Ben je klaar om de volgende stap te zetten? Aanmelden gaat snel en gemakkelijk door een gratis telefonisch kennismakingsgesprek in te plannen via onderstaande afspraakplanner. Mocht je al een verwijsbrief hebben gekregen van jouw huisarts, dan kun je die erbij houden. In dit gesprek van ongeveer 15 minuten staan we o.a. stil bij jouw klachten en hulpvraag. Besluiten we na dit gesprek om samen verder te gaan? Dan zal er een intakegesprek volgen in de praktijk in Tilburg. 

Er geldt op dit moment helaas een aanmeldstop voor cliënten die verzekerd zijn bij Menzis, VGZ en CZ. Ben je verzekerd bij een van deze verzekeraars (of een sublabel van deze verzekeraars)? Dan kun je momenteel helaas niet geholpen worden binnen de vergoede zorg. Je kunt er uiteraard wel voor kiezen om de sessies zelf te betalen of jouw werkgever vragen om bij te dragen.

Verwijzers

Bent u huisarts of POH-GGZ en wilt u graag een cliënt naar mij verwijzen binnen de vergoede zorg? Dan kan onderstaande informatie u helpen om te bepalen of cliënt bij mij op de juiste plek is:

  • Binnen de vergoede zorg werk ik uitsluitend in de Basis GGZ
  • Behandeling wordt volledig vergoed wanneer sprake is van een vergoede DSM-diagnose. Cliënten betalen wel altijd het eigen risico (elk jaar opnieuw). Relatieproblemen, aanpassingsstoornissen, burn-out en specifieke fobieën worden niet vergoed. Voor Menzis verzekerden geldt op dit moment helaas een aanmeldstop binnen de vergoede zorg
  • Consultatie van een psychiater is niet mogelijk binnen een traject
  • De verwijsbrief moet voldoen aan de volgende criteria: zie vereisten verwijsbrief
  • Contra-indicaties zijn: persoonlijkheidsproblematiek, suïcidaliteit, verslavingen, LVB, vraag om diagnostiek naar ad(h)d/autisme/IQ
  • Doelgroep: volwassenen vanaf 18 jaar
  • Klachtgebieden: zie Hulpvragen
  • Wachttijd tot intake: 2 weken (update 21-06-2024)


Een cliënt kan zelf een gratis telefonisch kennismakingsgesprek inplannen. Op basis daarvan wordt gekeken of cliënt bij mij op de juiste plek is. Wanneer dit het geval is zal er een intakegesprek volgen in de praktijk. Als het onverhoopt niet passend is zal worden meegedacht waar cliënt wel terecht zou kunnen en wordt cliënt terugverwezen naar de huisarts. Wanneer behandeling wordt opgestart en cliënt hier toestemming voor geeft zal de huisarts worden geïnformeerd. Na afloop van het traject zal de huisarts opnieuw worden geïnformeerd over de bereikte doelen en eventuele adviezen. Tussentijds is het uiteraard ook altijd mogelijk om overleg te hebben. 

Wilt u overleggen over een cliënt? Bel dan naar 085-1300 625 of stuur een bericht.